Glenn Lucas i Trondheim

Next

Det ble to lange togreiser – fram og tilbake Trondheim – i slutten av Januar. Ikke minst fordi Mari og jeg fikk med oss vårt vennepar i Brandbu, Anne-Mari og Anders. Det var en glede å kunne introdusere Glenn Lucas for Anders, pensjonert bonde og selvlært tradisjonell tredreier i de fleste av sine 80 år – og stadig våken på forbedringer i faget. Med andre ord: Glenn Lucas, her på arangementets første dag med demonstrasjon i plenum:

… for anledningen med nydesignet dreiejakke, som han selger på nettstedet sitt. Han har over en årrekke designet og fått produsert en serie med dreiejern og -utstyr. Dette inngår i hans «skole» i faget. Noe, særlig dreiejerna, selges også via Verktøy AS i Stavanger.

Det var nær hundre i salen første dagen.  Anders var også en av de heldige som rakk påmeldingen på workshop søndagen etter. Selv hadde jeg nylig kommet tilbake fra Irland og fem dagers «masterclass» i verkstedet hans sammen med fire andre elever, og måtte la andre få anledningen i Trondheim syntes jeg.